karacsonyfa_04Újabb karácsonyfák születtek a napokban. Ezúttal nem lapos, 2D-s karácsonyfák, amiket díszként felakaszthatunk majd a fára, hanem 3D-s fácskák, amik az adventi időszakban már büszkén díszíthetik a lakást, vagy akár az ünnepi asztalon is helyet foglalhatnak.

Pontos leírást nem készítettem róluk, mert ahogy a természetben nincs két egyforma fenyő, úgy ezek a díszek is attól szépek, ha különbözőek.

Azért adok néhány támpontot az elkészítésükhöz:

A piros karácsonyfák 2,5-ös horgolótűvel készültek. 50 szemmel kezdtem a horgolást, és egyráhajtásos pálcákkal dolgoztam. A fácskák 9 és 11 cm magasak lettek, attól függően, hogy játszottam a fogyasztással.

A fehér karácsonyfák 1,5-ös horgolótűvel készültek, 80 szemmel kezdtem a munkát, és szintén egyráhajtásos pálcákkal horgoltam. 7 és 17 cm magas fácskák lettek.

Ha magasabb fát szeretnénk, akkor lassabban, ha alacsonyabbat akkor gyorsabban kell fogyasztani a szemeket. Természetesen minden sorban, egyenletesen elosztva.

Tipp: Ahhoz, hogy a gyöngyöket könnyen fel tudjuk fűzni a horgolócérnára, mártsuk a cérna végét körömlakkba. Igazítsuk ki, hogy egyenes legyen, és ha megkeményedett, mehetnek a gyöngyök! Egyszínűek, színesek, ahogy tetszik!

Íme a fehér karácsonyfáim:

karacsonyfa_03Természetesen ahhoz, hogy ilyen szépen álljanak, ki kell keményíteni a fákat. A korábban ismertetett módon elkészítjük a keményítőfolyadékot, majd belemártjuk a kész karácsonyfákat.  A felesleget alaposan kinyomkodjuk, majd kiigazgatjuk fácskákat, hogy csinosak legyenek. 🙂