1. Nem megy a szaporítás és a fogyasztás?

Egyszerű négyzetekből is készíthetsz pulóvert, – bár nem mindenki szereti az ejtett vállas megoldásokat. Ráadásul a szilvanyak is kitűnő megoldás.

2. Nem tudsz jó formát adni a pulóvereknek?

Szedj szét egy megunt, de kedvelt szabású pulit. Rajzold körbe a részeit egy keménypapírra, és ez lesz a sablonod, amihez igazítani tudod a munkádat. Látni fogod, hol kell szaporítani vagy fogyasztani. Garantált a siker.

3. Jaj, leszaladt egy szem, mit csináljak?

Ne ess kétségbe, ez bárkivel előfordul, még velem is. Egy horgolótű segítségével szépen fel lehet szedni a rakoncátlan szemeket.

4. Kicsi lett… Szűk… Rövid…

Sebaj! Még menthető. (Jó lesz a nővéred kislányának!) Rendkívül egyedi darabok születhetnek egy-egy ilyen bakinak köszönhetően. Mutatok egy példát:Lila pulóver

5. Elfogyott a fonál, és már sehol nem lehet kapni még csak hasonlót sem, pedig már csak egy gombolyag kellene a második ujjához!

Ez sem probléma! Bontsd vissza az első ujját, és kösd a kettőt párhuzamosan. Így garantáltan egyforma lesz mind a kettő. A megfelelő hosszúság eléréséig pótold egy másfajta, de azonos színű, vagy azonos fajtájú, de színben harmonizálóval.

+1 Tipp

Ha már látod, hogy a fonál nem tart ki a sor végéig, akkor ne is kezdj bele! Bonts meg egy új gombolyagot, így nem okoz gondot a csomó a munka közepén, ami naná, hogy mindig a színén akar kibújni. A szélén könnyebb eltüntetni, és a felesleges szálat fel lehet használni a pulóver összevarrásánál.