Lehet, hogy te sem mered bevállalni a horgolt ékszerek viselését, mert félsz, mi van, ha bekoszolódik, kimegy belőle a keményítés, stb. Semmi ok az aggodalomra! Simán kimoshatod a horgolt ékszereidet, nem lesz semmi bajuk.

Pl. azok a fülbevalók, amelyek 100 % pamut horgolócérnából készültek (pl. Anchor) akár 95 fokon is moshatóak! 🙂 De ugye senki nem akar egy főzőmosást elindítani egy pár fülbevalónak. Bőven elég, ha langyos vízben folyékony mosószerrel, vagy samponnal megtisztítod a tenyeredben. (Nekem van olyan fülbevalóm, amit – a teszt kedvéért – bedobtam a mosógépbe egy vastag zokniba bugyolálva a többi ruha közé. Senkinek és semminek nem esett baja!)

Egyébként a keményített ékszerek kevésbé koszolódnak. A keményítés hatására szennytaszítóak lesznek.

Oké! Mondhatod, ez idáig rendben van, de mi lesz a keményítéssel? Mosás után tuti újra kell keményíteni az ékszereket. Ez igaz, de ez is sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Miután kimostad, kiigazgattad és megszárítottad az ékszeredet, egyszerűen fújd le hajlakkal, és hagyd újra száradni! Ha szükséges, fújd le még egyszer! Ennyi az egész!

Tipp: hajlakk helyett használhatsz keményítő spray-t is, de az előbbi könnyebben beszerezhető! 🙂