szett _04Miután elkészítettem több száz fülbevalót, akkor jöttem rá, hogy magamnak még nem csináltam semmit….

Így született meg gyorsan egy egész szett, és persze azért, mert viselni akartam. Konkrétan a lányom ballagásán! 🙂

20-as 100 % pamut, Anchor Artiste horgolócérna (bézs), 1,25 mm-es horgolótű, fülbevaló akasztó és két pár T-kapocs közreműködése kellett hozzá. Ja, és három karika: egy a medálnak, kettő a fülbevalóknak.

Összesen 7-szer kellett meghorgolni ugyanazt a legyezőformát. A fülbevalókkal egyszerű a helyzet, miután elkészültek, rászereltem az akasztókat. A nyaklánc sem okozott különösebb problémát. A meghorgolt – tetszőleges hosszúságú láncra felfűzte a medált, és ráerősítettem a kapcsot.

A karkötőhöz 4 motívumot varrtam össze, és láncszemek segítségével rögzítettem a kapcsokat. Miután elkészült az ékszerkollekció, ki is keményítettem. Még a karkötőt is, hogy szebb tartása legyen.

Elkészítés: 10 láncszemből gyűrűt készítek, 3 láncszem magasítás, majd 27 db egyráhajtásos pálcát öltök a gyűrűbe.

2. sor: minden szembe 1 db egyráhajtásos pálcát öltök (természetesen itt is 3 láncszem magasítással kezdem a kört) a pálcák közé pedig egy-egy láncszemet.

A harmadik sort kicsit bonyolultabb elmondani, mint megcsinálni: 2 láncszem, majd 1 db egyráhajtásos pálcát öltünk az első pálcára. Így kapunk egy pici lyukat. Ebbe a lyukba egy láncszem után 4 db egyráhajtásos pálcát öltünk, és az így kapott ívet a következő pálca tetejéhez egy kúszószemmel rögzítjük. Ezt ismételjük még hétszer, vagy attól függ, hány szirmocskát szeretnél.

Egy kis segítség:

fulbevalo_02